Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом першого півріччя 2020 року підприємства і підприємці Коломийського управління зареєстрували 212 РРО

опубліковано 07 липня 2020 о 15:57

У Коломийському управлінні Головного управління ДПС в Івано-Франківській області повідомили, що за шість місяців 2020 року суб’єкти підприємницької діяльності зареєстрували 212 реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та 418 книг обліку розрахункових операцій.

В Коломийському управлінні нагадують, що на сьогодні зобов’язані застосовувати РРО фізичні особи-підприємці платники єдиного податку у разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень, а також, незалежно від отриманого доходу, у разі здійснення:

-реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

-реалізації лікарських засобів, виробів медичного призначення;

-роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності, пов’язаної з роздрібним продажем пива та столових вин;

З 1 січня 2021 року використання РРО стає обов’язковим для фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку, які здійснюють:

- реалізацію товарів (надання послуг) через мережу Інтернет;

- надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;

- реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння;

- роздрібну торгівлю вживаними товарами в магазинах (група 47.79 КВЕД);

- діяльність ресторанів, кафе, ресторанів швидкого обслуговування, якщо така діяльність є іншою, ніж визначена п. 11 ст. 9 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»;

- діяльність туристичних агентств, туристичних операторів;

- діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщення (група 55.10 КВЕД);

- реалізацію текстилю (крім реалізації за готівкові кошти на ринках), деталей та приладдя для автотранспортних засобів відповідно до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

З 1 квітня 2021 року використання РРО стає обов’язковим для усіх фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку 2-4 групи.