Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Яремчанській ДПІ відбувся семінар для платників податків

опубліковано 27 січня 2020 о 12:15

Фахівцями Надвірнянського управління ГУ ДПС в Івано-Франківській області на днях проведено семінар для суб’єктів господарювання Яремчанщини.

Відкриваючи семінар, начальник Надвірнянського управління ГУ ДПС Василь Гнатюк повідомив про деклараційну кампанію, яка традиційно проходить у цей час, та закликав громадян та фізичних осіб-підприємців вчасно задекларувати доходи. Посадовець також звернув увагу платників податків на новації законів «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (закони № 128-IX та № 129-IX від 20.09.2019).

Завідувач сектору податкових сервісів Надвірнянського управління ГУ ДПС Марія Модіна детально розповіла про можливості бізнесу обирати програмні РРО чи традиційні касові апарати. Посадовиця надала детальну інформацію, де можна завантажити безкоштовне програмне забезпечення, яке наразі працює в тестовому режимі.

Заступником начальника управління-начальником відділу податків і зборів з юридичних осіб Надвірнянського управління ГУ ДПС Оксаною Пліщук висвітлено низку питань, які охопили: новації у сфері адміністрування  ПДВ, податку на прибуток та порядку заповнення податкової звітності. Посадовиця звернула увагу присутніх, що з 1 січня 2020 року платники податків подають декларацію про майновий стан і доходи за новою формою.

Учасники семінару отримали кваліфіковані відповіді від працівників Надвірнянського управління на актуальні питання, які виникають під час проведення ними господарської діяльності.