Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Верховинській ДПІ відбувся тренінг для платників податків

опубліковано 15 листопада 2019 о 16:02

У Верховинській ДПІ Коломийського управління ДПС в Івано-Франківській області на днях  відбувся тренінг для платників податків з питань подання звітності у разі припинення підприємницької діяльності.

Під час заходу старший державний інспектор Верховинської ДПІ Коломийського управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мегедин розповіла присутнім про порядок та терміни подання звітності фізичними особами-підприємцями, які прийняли рішення про скасування підприємницької діяльності.

Зокрема, посадовиця зауважила, що фізичні особи-підприємці, які перебували на загальній системі,  зобов’язані подати ліквідаційні декларації щодо отриманих доходів протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

Фізичні особи, які були платниками єдиного податку мають подати декларації платника єдиного податку протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. Крім того фізичним особам, які перебували на загальній та спрощеній системі оподаткування необхідно сплатити єдиний внесок та подати звіт із зазначенням типу форми «ліквідаційна».

Оксана Мегедин зазначила, що ліквідаційна звітність подається одним із способів: особисто платником податків або уповноваженою на це особою; надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.