Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Косівської ДПІ провела зустріч з місцевими підприємцями

опубліковано 10 квітня 2023 о 14:20

Про важливість та необхідність сплати податків, актуальні питання податкового законодавства, декларування громадянами своїх минулорічних доходів, з яких не були сплачені податки, розповіла на зустрічі з платниками податків Косівщини начальник Косівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мельниченко.

Як зазначила Оксана Мельниченко, сплата податків це обов’язок кожного суб’єкта господарювання, завдяки чому розвивається економіка країни, покращується добробут громадян. А сьогодні, коли йде війна, потрібно посилено підтримувати ще й нашу армію, щоб якнайшвидше здобути перемогу на ворогом. Тому, незважаючи на передбачені законодавством пільги, керівник Косівської ДПІ закликала бути сумлінними та відповідальними платниками податків – вчасно та в повному обсязі сплачувати податкові зобов’язання. 

Оксана Мельниченко коротко зупинилась на податкових новаціях, зокрема розповіла про сплату мінімального податкового зобов’язання власниками та орендарями сільськогосподарських земель.

Також поінформувала про зміни в порядку заповнення реквізиту «призначення платежу» при сплаті податків і зборів до бюджету, звернула увагу на обов’язок суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахунки з покупцями за готівку застосовувати РРО чи ПРРО а також на дотриманні роботодавцями норм трудового законодавства.

Крім цього, Оксана Мельниченко розповіла про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році, в рамках якої громадяни, які отримали в минулому році неоподатковані доходи повинні їх задекларувати, подавши до податкової служби декларацію про майновий стан і доходи в строк до 1 травня поточного року. Результатом такого декларування, за словами посадовиці, буде залучення додаткових джерел доходів, що дуже важливо для наповнення місцевого бюджету громади.