Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнес Прикарпаття при виборі касових апаратів надає перевагу програмним реєстратором розрахункових операцій

опубліковано 29 березня 2023 о 10:36

В минулому році суб’єкти господарювання Прикарпаття, які здійснюють готівкові розрахунки за продані товари та надані послуги, зареєстрували 7991 реєстратор розрахункових операцій, у своїй більшості торгівці надали перевагу ПРРО – 5555 від загальної кількості. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області. 

Популярність програмних реєстраторів серед бізнесу зумовлена насамперед ціновою перевагою над класичними апаратами та доступним й простим у користуванні програмним забезпеченням, встановити яке можна на будь-який гаджет: смартфон, планшет чи ноутбук. 

Загалом станом на сьогодні місцевий бізнес здійснює торгівельну діяльність через 18128 касових апаратів (класичних РРО – 9760 та ПРРО – 8368), про що свідчить їх реєстрація в органах ДПС. Лише впродовж трьох місяців цього року їх кількість збільшилася більш як на півтора тисячі (РРО – 706, ПРРО – 861).

В податковій службі нагадують, що при здійсненні готівкових розрахунків з покупцями, фізичні особи підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування або 2-4 групах спрощеної, зобов’язані проводити фіскалізацію операцій, незалежно від обсягів доходу та виду діяльності, окрім винятків, передбачених законом.