Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці на зустрічі з представниками Чернелицької територіальної громади розглянули наповнення бюджету громад та легалізацію найманої праці

опубліковано 27 березня 2023 о 13:22

Посадовці ГУ ДПС в Івано-Франківській області нещодавно провели зустріч з бізнесом і представниками Чернелицької територіальної  щодо наповнення бюджетів громад та легалізації найманої праці. 

Під час заходу начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС в Івано-Франківській області Михайло Князевич розповів про нарахування та сплату мінімального податкового зобов’язання, яке в 2023 році платники сплачуватимуть вперше. Акцентував увагу посадовець і на необхідності дотримання норм трудового законодавства та необхідності проведення спільних заходів, щодо виявлення та упередження фактів нелегальної трудової зайнятості населення та виплат зарплат «у конвертах». 

Начальник Городенківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій проаналізував надходження податкових платежів та зборів до бюджетів громад з початку року та звернув увагу платників податків на своєчасне забезпечення сплати зобов'язань місцевих податків і зборів, зокрема земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки тощо. 

Також посадовець наголосив, що до 1 травня 2023 року громадяни та фізичні особи, які проводять незалежну професійну діяльність, зобов'язані подати декларацію про свій майновий стан і доходи за 2022 рік. Громадяни, можуть надіслати декларацію в електронній формі, скориставшись приватною частиною «Електронного кабінету платника».

Податківці запевнили присутніх, що податкова служба завжди готова надавати усю необхідну інформаційну та консультаційну допомогу громаді щодо роз’яснення податкового законодавства та сплати податків.