Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації інформують податківці Косівщини

опубліковано 18 лютого 2022 о 10:24

На черговій зустрічі з платниками податків начальник Косівської ДПІ Оксана Мельниченко розповіла про актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, посадовець ознайомила з кампанією одноразового декларування, впродовж якої громадяни, що придбали активи за кошти, податки з яких не були сплачені, мають право їх легалізувати. Детально розповіла хто з громадян може скористатися правом на податкову амністію, які об’єкти підлягають декларуванню та за якими ставками.

Крім цього, поінформувала про кампанію декларування минулорічних доходів. Розповіла, які громадяни зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи, які доходи підлягають декларуванню. Звернула увагу, що подати таку декларацію потрібно до 1 травня 2022 року, а сплатити задекларовану суму – до 1 серпня 2022 року.

Також Оксана Мельниченко розповіла про  застосування касових апаратів підприємцями, які здійснюють роздрібний продаж товарів за готівку. При цьому зауважила, що платники мають право користуватися як традиційними так і програмними РРО, розповіла як зареєструвати РРО та ПРРО та переваги користування останнім.  

Крім цього, поінформувала про сплату податків через єдиний рахунок та наголосила на дотриманні правильності заповнення платіжних документів.