Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про діяльність податкової служби та банківської систем у воєнний період, новації податкового законодавства йшлося під час онлайн-конференції податківців та банкірів з студентами коледжу технологій і бізнесу

опубліковано 26 жовтня 2022 о 11:45

Онлайн-конференція податківців з викладачами Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу Оксаною Душенко, Юлією Фількіною та студентами навчального закладу на тему «Фінансовий сектор в умовах війни». Під час заходу  обговорювались питання діяльності в умовах війни банківської та податкової систем, за участі та заступника начальника Івано-Франківського відділення АТ АКБ «Львів» Романа Кучинського та начальника відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС в Івано-Франківській області Мар’яни Мороз та співдоповідачів-студентів з коледжу Юлії Белей та Христини Заяць.

Начальник відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мар'яна Мороз зазначила, що з початком війни податкова служба працює в штатному режимі і продовжує забезпечувати ведення обліку податків і зборів, надавати платникам адміністративні послуги. в т.ч. і в електронному вигляді. Однак, незважаючи на те, що державою надано ряд податкових пільг, відтермінувань щодо сплати податків і подання звітності все ж суб’єкти господарювання відповідально ставляться до виконання податкових обов’язків, що відображається позитивними показниками з надходження до бюджетів.    

Крім того, посадовець під час заходу розповіла студентам про можливість платників використання електронного сервісу податкової служби, а саме Електронного кабінету, про адміністрування майнових податків, та змін в податкових повідомленнях-рішеннях про нарахування цих податків, терміни сплати тощо.

Також Мар'яна Мороз звернула увагу на наслідки не сплати єдиного внеску до Пенсійного фонду фізичними особами-підприємцями, а також актуальну тему сьогодні щодо реєстрації фізичних осіб-благодійників в спеціальному реєстрі волонтерів, який веде податкова служба.  

Наприкінці заходу, студентам наголошено, що отримати корисну інформацію з питань оподаткування можна як на вебпорталі ГУ ДПС в Івано-Франківській області, так і в соціальній мережі Facebook.