Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Взаємодія бізнесу та влади. Підписано Меморандум про співпрацю між ГУ ДПС в Івано-Франківській області та ГС «Бізнес Асоціація Івано-Франківська»

опубліковано 23 вересня 2022 о 15:41

Створення сприятливого бізнес-середовища, а отже й підвищення економічного та соціального рівня життя в Івано-Франківську – мета підписання Меморандуму про співпрацю між ГУ ДПС в Івано-Франківській області та ГС «Біснес Асоціація Івано-Франківська». Країна, яка вже понад пів року перебуває в умовах воєнного стану, зазначила начальник ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик, потребує рішучих дій, фінансів та підтримки суспільства. Зокрема, велика відповідальність за економічний фронт покладається власне на тилові регіони, і це, насамперед, фінансова підтримка ЗСУ та відповідно зміцнення обороноздатності та боєздатності нашої держави. Тому взаємодія бізнесу та органів влади має бути максимально конструктивна і націлена на посилення економічного потенціалу країни та стати поштовхом для розвитку як малого, так і великого підприємництва, що в свою чергу, забезпечить стабільні надходження податків та зборів до бюджетів всіх рівнів.

Сьогоднішній бізнес, на думку голови ГС «БАІФ» Андрія Семаніва, в своїй більшості є сумлінним та відповідальним партнером держави, який усвідомлює власну відповідальність перед країною і щодо фінансової підтримки ЗСУ, і щодо подальшої відбудови й відновлення інфраструктури та економіки в цілому. А тому, в свою чергу, розраховує на сприяння органів влади у створенні справедливого правового поля для діяльності бізнесу. Спілка має на меті об’єднати представників різних галузей економіки міста та забезпечувати адвокацію їхніх економічних і правових інтересів, а також здійснювати PR франківського бізнесу в глобальних масштабах. Ще однією важливою ділянкою діяльності Спілки, стверджує Андрій Семанів, є формування фінансово-грамотного та сумлінного платника податків, а тому розраховують на консультаційну та практично-методологічну підтримку податкової служби.

 Начальник ГУ ДПС в області Ірина Столярик запевнила у відкритості служби до  діалогу з громадськістю, основною ціллю якого є підвищення податкової культури платників та формування відповідального бізнесу, який працюватиме виключно в правому полі.

«Надання інформаційної допомоги та підтримки суб’єктам господарювання з питань застосування норм податкового законодавства є одним з ключових елементів в роботі податкової служби: це проведення спільних семінарів, «круглих столів», конференцій, форумів чи зустрічей. Також ми готові до подальших кроків співпраці з Спілкою щодо розробки спільних програм та проєктів, які будуть спрямовані на створення широкого кола можливостей та рівних умов для розвитку місцевого підприємництва з одночасним збереженням інтересів держави», - підкреслила очільниця податкової служби.

В ході зустрічі учасники також обговорили основні напрямки спільної роботи на майбутнє, зокрема й можливість делегування кандидатури від ГС «БАІФ» до Громадської ради при ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Спікери висловили сподівання на те, що сьогоднішнє підписання Меморандуму стане хорошим стартом для подальшої конструктивної співпраці.