Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про можливість забезпечення економічного тилу бізнесом та бронювання працівників йшлося на зустрічі з бізнес-асоціацією міста

опубліковано 20 липня 2022 о 09:46

В Івано-Франківській ОВА за участі заступника Голови Івано-Франківської ОВА Віталія Ільчишина, начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірини Столярик, представника Івано-Франківського обласного ТЦК та СП, інших органів виконавчої влади відбулась зустріч з Бізнес-асоціацією Івано-Франківська.

Асоціація звернулась, щоб обговорити питання бронювання працівників. За словами підприємців, держава наголошує на тому, аби бізнес працював та сплачував податки, водночас  

За словами Віталія Ільчишина, держава розуміє підприємців, адже вони забезпечують економічний тил. Посадовець пояснив, які підприємства підпадають під категорію, чиїх працівників можна забронювати, та наголосив, що це підприємства критичної інфраструктури, а також ті, які виконують мобілізаційні завдання або мають договори з Міноборони.

А також, нагадав, що на сьогодні термін бронювання складає 6 місяців, а якщо військовий стан продовжать, то, відповідно, і збільшиться термін бронювання.

Тилова область – це велика відповідальність. Без роботи підприємств, магазинів, закладів сфери обслуговування нам буде складно допомагати захисникам і тим областям, які найбільше постраждали від війни.

Ірина Столярик додала, що необхідно шукати компроміс і баланс щодо забезпечення економічного тилу та бронювання певних працівників на підприємствах, які виробляють необхідні речі для військових та безпосереднім захистом нашої країни від ворога.

В ході заходу домовились, що частіше проведення  таких зустрічей, аби обговорити різноманітні питання.

Варто зазначити, що на Івано-Франківщину релокувалося близько 50 підприємств з тих областей, де тривають активні бойові дії.

Треба, щоб сплачувались податки. Економіка повинна працювати. Тому продовжуємо працювати і допомагати Збройним Силам України!