Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На конференції з територіальними громадами начальник податкової служби Івано-Франківщини говорила про резерви наповнення місцевих бюджетів

опубліковано 24 вересня 2021 о 17:49

Сьогодні в приміщенні Старолисецького ліцею Лисецької селищної територіальної громади за участі голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук, начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірини Столярик відбулась конференція з місцевою Асоціацією органів місцевого самоврядування «Агенція розвитку об’єднаних територіальних громад Прикарпаття» та представниками територіальних громад області.

Її метою стало обговорення проблемних питань, з якими стикаються територіальні громади, забезпечення дохідної частини громад, а також налагодження тісної взаємодії між різними органами влади.

Під час заходу обговорювались питання взаємодії територіальних громад та податкової служи Івано-Франківщини. Ірина Столярик розповіла представникам про нові електронні сервіси від ДПС, зокрема Профілі територіальних громад. З таких Профілів представники територіальних громад можуть отримати загальну інформацію про громаду, власне податкову інформацію, а також територіально-демографічні дані, структуру земельного фонду тощо.

Також мова йшла і про резерви наповнення місцевих бюджетів. Як зазначила Ірина Столярик, наповнення місцевих бюджетів залежить насамперед від роботи територіальних громад, їх особистої зацікавленості в належному економічному та соціальному розвитку окремого населеного пункту. Тому, за словами керівника ГУ ДПС, податковою службою приділяється надзвичайно велика увага співпраці територіальними громадами.

Крім цього, Ірина Столярик наголосила головам ТГ, на неприпустимості на їх територіях використання суб’єктами господарювання не оформлених найманих працівників. Адже від кількості офіційно працевлаштованих громадян безпосередньо залежить фінансова спроможність кожної територіальної громади, а такі факти як тіньова зайнятість призводять до втрат бюджету.

На завершення, керівник податкової служи області, нагадала присутнім і про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка триватиме до 1 вересня 2022 року. Під час якої  громадяни мають можливість цивілізовано легалізувати свої активи, які були приховані від оподаткування.