Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про стан розгляду звернень громадян ГУ ДПС в Івано-Франківській області за січень - березень 2024 року

опубліковано 08 квітня 2024 о 10:54

Звіт про стан розгляду звернень громадян ГУ ДПС в Івано-Франківській області за січень - березень 2024 року 

Впродовж січня - березня  поточного року до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області надійшло 79 письмових звернень від громадян.

Направлені звернення стосувалися дотримання вимог чинного законодавства з питань податкової політики, в т.ч. щодо адміністрування загальнодержавних та місцевих податків, а також інформування про ухилення від сплати податків.

    Основна питома вага письмових звернень громадян наступна: 

·       41,8 відс. (33 звернення) – з питань  ухилення від сплати податків та контрольно-перевірочної роботи; 

·       3,8 відс. (3 звернення) – з питань податку на доходи фізичних осіб;

·       29,1 відс. (23 звернень) – з питань податку на майно;

·       1,3 відс. (1 звернення) – з питань подання податкової звітності;

·       5,1 відс. (4 звернення) – з питань реєстрації та обліку платників податків;

·       3,8 відс. (3 звернення) – з питань податкового боргу, обліку персональних даних;

·       6,3 відс. (5 звернень) – з питань єдиного соціального внеску

·       6,3 відс. (5 звернень) – інші скарги на роботу суб’єктів господарювання;

·       2,5 відс. (2 звернення) – скарги щодо дій посадових осіб ДПС.

В січні - березні  2024 року ГУ ДПС в області розглянуто дві скарги громадян на дії посадових осіб, які не підтвердились.

Звернення громадян, які надійшли до ГУ ДПС в області, взяті на контроль. Станом на 01.04.2024 із 79 звернень громадян розглянуто – 66  (в тому числі: 34 громадянам надано роз’яснення; 17 звернень вирішено позитивно; 12 звернень відповідно до ст. 8 Закону України «Про розгляд звернень громадян» не підлягало розгляду; 3 звернення відповідно до ст. 7 зазначеного закону переслано за належністю розгляду) та 13 звернень громадян перебували на розгляді, оскільки не настав термін їх виконання.

В січні - березні 2024 керівництвом Головного управлінням ДПС в Івано-Франківській області проведено один особистий прийом громадян. 

Звіт про розгляд звернень на сервіс "Пульс" за січень – березень 2024 року 

Впродовж січня – березня 2024 року до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області надійшло для розгляду 31 інформаційне звернення на сервіс „Пульс” (податковий напрямок).

Тематика інформаційних звернень наступна: 

17 –  щодо роботи органів ДПС (блокування операції на ПДВ рахунку, не видачу примірника договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, подання документів з метою отримання податкової знижки за навчання, отримання дублікату РНОКПП, не внесення інформації для отримання бюджетного відшкодування до Реєстру заяв про повернення сум бюджетного відшкодування, заявником не отримано відповідь на звернення, нарахування податку на нерухоме майно, застосування штрафних санкцій, облік сплати єдиного внесу);
10 –  інші (проведення розрахунків без застосування РРО, видачу розрахункового документу без зазначення обов’язкових реквізитів, не оформлення у встановленому порядку найманих працівників, нарахування податку на нерухоме майно);
4 –  щодо роботи ЦОП (використання електронного сервісу «Електронна черга», подання звітності та роботу інформаційних систем).
Усі звернення оперативно розглянуто, заявникам надано відповіді, про що своєчасно поінформовано Інформаційно-довідковий департамент ДПС України.