Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про стан розгляду звернень громадян ГУ ДПС в Івано-Франківській області за січень - листопад 2021 року

опубліковано 06 грудня 2021 о 15:32

Впродовж січня - листопада  поточного року до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області надійшло 151 письмових звернень від громадян.

Направлені звернення стосувалися дотримання вимог чинного законодавства з питань податкової політики, в т.ч. щодо адміністрування загальнодержавних та місцевих податків, а також інформування про ухилення від сплати податків та інші.

Основна питома вага письмових звернень громадян наступна:

  • 44,4 відс. (67 звернень) –з питань контрольно-перевірочної роботи та інформування про ухилення від спати податків;
  • 9,9 відс. (15 звернень) – з питань адміністрування податку на доходи фізичних осіб;
  • 15,9 відс. (24 звернень) з питань адміністрування податку на майно;
  • 2,0 відс. (3 звернення) з питань адміністрування єдиного податку;
  • 11,9 відс. (19 звернень) – з інших питань, що належать до компетенції органів ДПС, зокрема щодо надання архівних даних, надання довідкової інформації, використання персональних даних, списання заборгованості тощо;
  • 9,9 відс. (15 звернень) – з питань єдиного соціального внеску;
  • 3,3 відс. (5 звернення) з питань забезпечення законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян;
  • 2,0 відс. (3 звернення) з питань економіки, цінової, інвестиційної зовнішньоекономічної політики;
  • 0,7 відс. (1 звернення) щодо діяльності підприємств, установ та організацій.

Скарг на недоліки в роботі ГУ ДПС не надходило.

Звернення громадян, які надійшли до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, взяті на контроль. Станом на 01.12.2021 року 117 звернення розглянуто – заявникам направлені відповіді у визначені законодавством терміни, 6 звернень відповідно до ст. 5 Закону України «Про розгляд звернень громадян» (із змінами та доповненнями) повернуто заявникам, 4 – відповідно до ст. 7 зазначеного закону переслано за належністю розгляду, 18 - відповідно до ст. 8 згаданого закону не підлягали розгляду, решта – 6 звернень громадян перебували на розгляді, оскільки не настав термін їх виконання.

В січні - листопаді 2021 року, з метою запобігання поширенню короновірусної інфекції на території України, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами), керівництвом Головного управлінням ДПС в Івано-Франківській області особистий прийом громадян не проводився.

 

Звіт про розгляд звернень на сервіс "Пульс" за січень-листопад 2021 року

Впродовж січня – листопада 2021 року для розгляду Головному управлінню ДПС в Івано-Франківській області було надіслано 37 інформаційних звернень, які надійшли на сервіс „Пульс”.

Тематика інформаційних звернень наступна:

  • 33 -  щодо роботи органів ДПС (нарахування податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, відображення сплачених сум ЄСВ та ЄП в інтегрованій картці платника податку, списання сум ЄСВ, отримання податкової знижки фізичними особами, відсутність даних в Реєстрі платників єдиного податку, інформування про здавання в оренду нерухомого майна, прийняття документів на зміну даних до облікової картки фізичної особи - платника податку тощо);
  • 2 - щодо роботи ЦОП (подання додаткових документів до матеріалів перевірки, відмова в прийняті звітності на паперових носіях );
  • 2- інші (щодо невиконання договірних зобов’язань фізичною особою-підприємцем та юридичною особою, а також сплати податків із попередньої оплати).

Усі звернення оперативно розглянуто та надано відповіді заявникам, про що своєчасно поінформовано Інформаційно-довідковий департамент ДПС України в установлені терміни.