Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

П Р О Т О К О Л № 6 засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області

опубліковано 13 листопада 2023 о 10:48

П Р О Т О К О Л  № 6

  засідання Громадської  ради  при  Головному  управлінні ДПС в Івано-Франківській області 

09.11.2023                                                                   м. Івано-Франківськ

 

Присутні: 

Члени Громадської ради в кількості 15 осіб (список додається). 

Представник ГС «Бізнес Асоціація Івано-Франківська» Гривнак Галина.

представники ГУ ДПС в Івано-Франківській області:

начальник ГУ ДПС Столярик Ірина;

начальник відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС Мороз Мар’яна; 

заступник начальника відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС, секретар Громадської ради Назарчук Олена;

ГДІ відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ та організацій, та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС Любов Пазюк.

З питання 1 порядку денного: 

ВИСТУПИВ: голова Громадської ради Вінтонюк Ігор, який привітав членів Громадської ради та оголосив порядок денний засідання. 

З питання 2  порядку денного:

ВИСТУПИЛА: начальник ГУ ДПС в області Ірина Столярик, яка подякувала платникам за сумлінну сплату податків та ознайомила присутніх з результатами роботи податкової служби Івано-Франківщини за 10 місяців 2023 року.

Ірина Столярик розповіла про новації податкового законодавства, зокрема про відновлення окремих видів перевірок; про відновлення застосування штрафних санкцій за порушення законодавства про РРО при здійсненні готівкових розрахунків.

Крім цього, розповіла про мобільний застосунок «Моя податкова», в якому можна ознайомитися з  повідомленнями-рішеннями з податку на нерухоме майно та земельному податку, подати запити на отримання довідки про отримані доходи чи відсутність заборгованості перед бюджетом, подати декларацію про майновий стан і доходи на отримання податкової знижки. 

Також Ірина Столярик звернула увагу, що з 01 грудня 2023 року під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску платники повинні використовувати виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції відповідно до міжнародного стандарту ISO 20022.

З питання 3  порядку денного:

ВИСТУПИЛИ: член Громадської ради, голова ГО «Громадська ініціатива Галичини» Леся Качурова, представник ГС «Бізнес Асоціація Івано-Франківська» Гривнак Галина, які винесли на обговорення питання, щодо змін до законодавства, які регулюють порядок ввезення гуманітарної допомоги та порядку звітування громадських та неприбуткових організацій в частині отримання такої допомоги.

В ОБГОВОРЕННІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ члени громадської ради та фахівці ГУ ДПС. Зокрема, 

ВИСТУПИЛА: ГДІ відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ та організацій, та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС Любов Пазюк, яка надала роз’яснення щодо порядку відображення гуманітарної допомоги у звітності неприбуткових організацій.

ВИСТУПИВ: голова громадської ради Ігор Вінтонюк, який повідомив, що в січні 2024 року завершується  двохрічний термін діяльності громадської ради, в зв’язку з чим, відповідно до Положення про Громадську раду, в листопаді 2023 року необхідно було б розпочати процедуру створення нової громадської ради. Водночас Ігор Вінтонюк ознайомив членів громадської ради зі змінами до Постанови КМУ № 996, відповідно до яких формування нового складу громадської ради в період воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення чи скасування не проводиться, а строк повноважень діючої громадської ради продовжується на період воєнного стану на території України до затвердження нового складу громадської ради. Формування нового складу громадської ради розпочинається утворенням ініціативних груп після закінчення шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану на території України.

Члени Громадської ради взяли до відома отриману інформацію. 

Голова Громадської ради Ігор Вінтонюк підбив підсумки та закрив засідання.

 

Голова  Громадської ради                                          Ігор ВІНТОНЮК

Секретар Громадської ради                                        Олена НАЗАРЧУК