Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протокол №3 засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області

опубліковано 10 листопада 2022 о 14:13

П Р О Т О К О Л  №3

   засідання Громадської  ради  при  Головному  управлінні ДПС в Івано-Франківській області

 08.11.2022                                                                  м. Івано-Франківськ

 

Присутні:

Члени Громадської ради в кількості 10 осіб (список додається).

Представник ГС «Бізнес Асоціація Івано-Франківська» Гривнак Галина.

представники ГУ ДПС в області:

начальник ГУ ДПС Столярик Ірина;

начальник відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС Мороз Мар’яна;

заступник начальника відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС, секретар Громадської ради Назарчук Олена;

начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Пасічник Віктор;

начальник управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС Грушецька Оксана.

З питання 1 порядку денного:

ВИСТУПИВ: голова Громадської ради Вінтонюк Ігор, який привітав членів Громадської ради та зазначив, що платники податків усвідомлюють усю відповідальність, яку в цей нелегкий час покладає на них держава. Адже бізнес, який має змогу провадити діяльність на території, де не ведуться бойові дії, повинен стати надійним економічним тилом у боротьбі країни з агресором.

З питання 2  порядку денного:

ВИСТУПИЛА: начальник ГУ ДПС в області Столярик Ірина, яка подякувала платникам за сумлінну сплату податків та ознайомила присутніх з результатами роботи податкової служби Прикарпаття за 10 місяців 2022 року.

Також розповіла про новації, що стосуються податку нерухоме майно та земельного податку, зокрема про нову форму податкового повідомлення-рішення та про можливість громадян отримати таке повідомлення в Електронному кабінеті.

Крім цього, Ірина Столярик розповіла про проведення кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та зазначила, що її термін продовжено до 1 березня 2023 року.

ВИСТУПИВ: начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Пасічник Віктор, який розповів про основні зміни до  Порядку зупинення реєстрації податкових накладних, затвердженого Постановою КМУ від 11.12.2019 № 1165.

ВИСТУПИЛА: начальник відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС Мороз Мар’яна, яка розповіла про порядок реєстрації волонтерів у Реєстрі волонтерів та про порядок оподаткування коштів, які збираються такими волонтерами на свій особистий розрахунковий рахунок у вигляді благодійної допомоги на користь учасників бойових дій, військовослужбовців, резервістів, працівників ЗСУ, НГУ, СБУ, МВС, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, які задіяні у відсічі російської агресії або на благо родичів цих учасників бойових дій, або фізичних осіб, які мешкали на території населених пунктів, в яких проводяться бойові дії, або які вимушено покинули місце проживання у зв'язку з проведенням бойових дій у таких населених пунктах тощо.

З питання 3  порядку денного:

ВИСТУПИВ: голова Громадської ради Ігор Вінтонюк, який повідомив, що на адресу Громадської ради надійшло звернення ГС «Бізнес Асоціації Івано-Франківська» про прийняття представника даної організації Гривнак Галини до складу Громадської ради.

Як зазначив Ігор Вінтонюк, Положенням про Громадську раду не визначено процедуру прийняття нових членів після затвердження персонального складу ради на установчих зборах. Водночас поінформував, що за результатами обговорення даного питання членами Президії  Громадської ради прийнято рішення про запрошення Гривнак Галини, представника ГС «Бізнес Асоціації Івано-Франківська», до участі у засіданнях Громадської ради без права голосу.

 

Після обговорення даного питання члени Громадської ради прийняли рішення підтримати пропозицію Президії Громадської ради.

 

ВИРІШИЛИ: запрошувати Гривнак Галину, представник ГС «Бізнес Асоціації Івано-Франківська», до участі у засіданнях Громадської ради без права голосу.

З питання 4 порядку денного:

ВИСТУПИЛА: заступник голови Громадської ради Томин Марія, яка запропонувала ініціювати зміни до Порядку отримання суб’єктами господарювання ліцензій на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами, а саме: надати можливість платникам отримувати ліцензії через Електронний кабінет платника.

Голова Громадської ради Ігор Вінтонюк підбив підсумки та закрив засідання.

 

Голова  Громадської ради                                          Ігор ВІНТОНЮК

 

Секретар Громадської ради                                       Олена НАЗАРЧУК