Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протокол №4 засідання Громадської ради при ГУ ДПС в Івано-Франківській області

опубліковано 17 грудня 2020 о 13:06

 П Р О Т О К О Л  №4

  засідання Громадської  ради  при  Головному  управлінні

ДПС в Івано-Франківській області

 09.12.2020                                                                                   м. Івано-Франківськ

 Присутні:

Члени Громадської ради в кількості 16 осіб (список додається).

представники ГУ ДПС в області:

начальник ГУ ДПС в області Столярик Ірина;

начальник відділу пресслужби, інформаційної політики та адміністрування субсайту ГУ ДПС в області  Мороз Мар’яна;

заступник начальника відділу пресслужби, інформаційної політики та адміністрування субсайту ГУ ДПС в області, секретар громадської ради Назарчук Олена.

Кворум є.

Відкрив засідання Голова Громадської ради Вінтонюк Ігор, який запропонував наступний порядок:

1.Підсумки діяльності Головного управління ДПС області за 11 місяців 2020 року.

2.Новації податкового законодавства:

- відтермінування обов’язкового застосування РРО та ПРРО фізичними особами – підприємцями ІІ-ІV груп;

- запровадження єдиної звітності та єдиного рахунку для сплати  (ПДФО+ЄСВ, єдиний податок + ЄСВ);

- зміни щодо порядку ведення та реєстрації книг обліку доходів і витрат;

- зміни до Податкового кодексу внесені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України COVID-19».

3. Різне.

ГОЛОСУВАЛИ: за озвучений порядок денний:

«За» – 16

«проти» – 0

«утримався» – 0.

З питання 1 та 2 порядку денного:

ВИСТУПИЛА: начальник ГУ ДПС в області Столярик Ірина, яка розповіла про реорганізацію податкової служби, зокрема про переформатування ДПС в єдину юридичну особу, в результаті чого територіальні органи ДПС не матимуть окремого статусу юрособи, а будуть існувати як відокремлені підрозділи апарату ДПС.

Також Ірина Столярик розповіла про результати роботи Головного управління ДПС в області за січень-листопад 2020 року, зокрема щодо забезпечення надходжень до бюджету,  про бізнесову активність суб’єктів господарювання Івано-Франківщини та підсумки контрольно-перевірочної роботи. Крім цього, окреслила напрямки роботи податкової служби області на найближчі місяці.

Керівник відомства ознайомила членів громадської ради з новаціями податкового законодавства, а саме: про відтермінування застосування РРО для платників єдиного податку для ІІ-IV груп, про запровадження довільної форми ведення та скасування реєстрації Книг обліку доходів та Книг обліку доходів і витрат для платників єдиного податку, запровадження з 1 січня єдиного рахунку для сплати податків та зборів, та про пільги зі сплати єдиного податку та ЄСВ, нові умови списання податкового боргу тощо.

В ОБГОВОРЕННІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ:

Вінтонюк Ігор, Микитка Геннадій, Кукурудз Ростислав, Строїч Петро, Гулик Ярослав, Мельник Роман, які зазначили, що враховуючи складні умови, в яких доводиться працювати бізнесу через епідемію коронавірусу, прийняті зміни до податкового законодавства, в наступному році сприятимуть спрощенню ведення бізнесу та збереженню робочих місць.

З питання 3 порядку денного:

ВИСТУПИВ: Голова Громадської ради Вінтонюк Ігор, який повідомив, що членом Громадської ради Кукурудзом Ростиславом надано заяву про припинення членства в раді в зв’язку з обранням його депутатом Івано-Франківської обласної ради. Також зазначив, що відповідно до пункту 6.4 Положення про Громадську раду при ГУ ДПС в Івано-Франківській області у разі обрання члена громадської ради народним депутатом чи депутатом органів місцевого самоврядування, його членство в раді припиняється.

ГОЛОСУВАЛИ: за припинення членства в Громадській раді Кукурудза Ростислава.

«За» – 16

«проти» – 0

«утримався» – 0.

ВИСТУПИВ: Микитка Геннадій, який надав пропозицію запрошувати Кукурудза Ростислава на засідання Громадської ради як члена комісії Івано-Франківської обласної ради з питань промисловості, підприємництва, будівництва та дорожнього господарства.

ГОЛОСУВАЛИ: за пропозицію Микитки Геннадія.

«За» – 16

«проти» – 0

«утримався» – 0.

ВИСТУПИВ: Голова Громадської ради Вінтонюк Ігор, який зазначив, що в зв’язку з реорганізацією ГУ ДПС шляхом створення Державної податкової служби як єдиної юридичної особи, відповідно до п.7.1 Положення про Громадську раду, повноваження дорадчого органу повинні припинитися. Однак, враховуючи те, що до завершення повноважень громадської ради залишається ще 1 рік, та з огляду на карантинні обмеження в зв’язку з епідемією коронавірусу, на сьогодні недоцільно розпочинати процедуру створення нової громадської ради. В зв’язку з цим, Вінтонюк Ігор запропонував продовжити роботу Громадської ради у діючому складі до завершення терміну її каденції. 

ГОЛОСУВАЛИ: за продовження терміну роботи Громадської ради у діючому складі до завершення терміну її каденції:

«За» – 16

«проти» – 0

«утримався» – 0.

ВИРІШИЛИ: підтримати пропозицію Вінтонюка Ігоря.

Голова Громадської ради Вінтонюк Ігор доручив секретарю Громадської ради підготувати наказ про внесення змін до персонального складу ради та лист Голові ДПС України та Голові Громадської ради при ДПС України про прийняте рішення щодо пролонгації діяльності ради.

Голова Громадської ради Вінтонюк Ігор підбив підсумки та закрив засідання.

 

Голова  Громадської ради                                             Ігор  ВІНТОНЮК

 

Секретар Громадської ради                                           Олена НАЗАРЧУК