Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протокол № 1 засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області

опубліковано 22 листопада 2021 о 15:09

П Р О Т О К О Л    № 1

  засідання  ініціативної  групи  з  підготовки  установчих  зборів  для формування  Громадської  ради  при  Головному  управлінні ДПС в Івано-Франківській області

 12.11.2021                                                                  м. Івано-Франківськ

 Присутні: члени ініціативної групи 6 осіб (список додається).

Відкрила засідання начальник відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області  Мороз Мар’яна, яка ознайомила присутніх з наказом ГУ ДПС в Івано-Франківській області від 12.11.2021 № 538 «Про створення Ініціативної групи  з  підготовки  установчих  зборів  для формування  Громадської  ради  при  Головному  управлінні ДПС в   Івано-Франківській області», зі складом Ініціативної групи, Положенням про Ініціативну групу та її основними завданнями.

Також Мороз Мар’яна ознайомила з нормами постанови КМУ від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» із змінами. Зокрема, зазначила, що до складу громадської ради можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які зареєстровані в установленому порядку, провадять свою діяльність у сфері, що пов'язана з діяльністю відповідного органу та в статуті (положенні) яких визначені відповідні цілі і завдання діяльності.

Крім цього звернула увагу, що ІГС, незалежно від своєї організаційної структури та наявності місцевих осередків, для участі в установчих зборах делегує одного представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради. Пов’язані інститути громадянського суспільства (два і більше ІГС мають одного і того ж керівника чи спільних членів керівних органів тощо) не можуть делегувати своїх представників до складу однієї громадської ради.

До складу громадської ради не можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад, посадовими особами органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та місцевого самоврядування.

Крім цього, з метою організації належної роботи Ініціативної групи, Мороз Мар’яна запропонувала обрати голову Ініціативної групи.

СЛУХАЛИ: Строїча Петра, який запропонував головою Ініціативної групи обрати Микитку Геннадія.

ГОЛОСУВАЛИ: за пропозицію Строїча Петра.

«За» - 5

«проти» - 0

«утримався» - 1.

ВИРІШИЛИ: головою Ініціативної групи обрати Микитку Геннадія.

ВИСТУПИВ: голова Ініціативної групи Микитка Геннадій, який запропонував наступний порядок денний:

1. Обрання секретаря Ініціативної групи.

2. Визначення дати, часу та місця проведення установчих зборів для формування Громадської ради при ГУ ДПС в області.

3. Обговорення та визначення процедурних питань з формування нового складу громадської ради, зокрема:

- критеріїв, яким повинні відповідати ІГС та їх представники для участі в установчих зборах;

-  порядку прийняття документів від ІГС;

- способу інформування інститутів громадянського суспільства про проведення  установчих зборів;

- форми заяви та додатків до неї, які необхідно подати інститутам громадянського суспільства для участі в  установчих зборах.

 4. Визначення дати проведення другого засідання Ініціативної групи.

 5. Різне.

ГОЛОСУВАЛИ: за запропонований порядок денний

«За» – одноголосно.

З питання 1 порядку денного:

ВИСТУПИВ: голова Ініціативної групи Микитка Геннадій, який запропонував обрати секретарем Ініціативної групи заступника начальника відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області Назарчук Олену.

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» – 6

«проти» - 0.

ВИРІШИЛИ: секретарем Ініціативної групи обрати заступника начальника відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області Назарчук Олену.

З питання 2  порядку денного

ВИСТУПИВ: голова Ініціативної групи Микитка Геннадій, який запропонував провести установчі збори 11.01.2022 року в приміщенні Головного управління ДПС в Івано-Франківській області (м.Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 20).

ГОЛОСУВАЛИ:

«За» – одноголосно.

ВИРІШИЛИ: провести установчі збори 11.01.2021 року в приміщенні Головного управління ДПС в Івано-Франківській області (м.Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 20).

З питання 3 порядку денного

СЛУХАЛИ: Микитку Геннадія, Вінтонюка Ігора, Строїча Петра, які обговорили критерії, яким повинні відповідати ІГС та їх представники для участі в установчих зборах, порядок прийняття документів від ІГС, спосіб інформування ІГС про проведення  установчих зборів та форми пакету документів (заяви та додатків) від інститутів громадянського суспільства на участь в установчих зборах.

Зокрема, запропоновано встановити наступні критерії для ІГС та делегованих представників для участі в установчих зборах:

  1. До складу громадської ради можуть бути обрані представники ІГС зі статусом юридичної особи, а також профспілки Івано-Франківської області та дорадчі інституції при органах місцевого самоврядування, створені відповідними рішеннями установ, установчі документи яких приведені у відповідність до норм постанови Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 №440, зареєстровані не пізніше 2019 року та здійснюють діяльність в Івано-Франківській області.
  2. Діяльність ІГС повинна бути пов’язана з економічною, юридичною, податковою сферами або міжнародною діяльністю у вищевказаних сферах.
  3. Незалежно від організаційної структури ІГС та наявності у нього  відокремлених підрозділів, філій, місцевих організацій тощо, до складу громадської ради може бути обраний лише один представник такої  ІГС.
  4. До складу громадської ради не можуть бути обрані:

-  представники пов’язаних інститутів громадянського суспільства (два і більше ІГС, які  мають одного і того ж керівника чи спільних членів керівних органів тощо);

-  представники ІГС, які є народними депутатами України, депутатами місцевих рад, посадовими особами органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, військові.

Також, членами Ініціативної групи винесено на обговорення питання щодо порядку прийняття документів від інститутів громадянського суспільства. Зокрема запропоновано, документи для участі в установчих зборах подавати на паперових носіях до ГУ ДПС в Івано-Франківській області: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 20 та в електронному вигляді (на флеш-носіях) через секретаря Ініціативної групи.

Відповідно до норм постанови КМУ № 996, запропоновано секретарю Ініціативної групи не пізніше 27.11.2021 року вжити комплекс заходів щодо розміщення на офіційному порталі ГУ ДПС в Івано-Франківській області повідомлення про формування нового складу громадської ради, критерії для ІГС та їх делегованих представників для участі в установчих зборах у відповідності до прийнятого рішення Ініціативної групи, а також дату та місце проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, електронну адресу та номер телефону відповідальної особи, зразки заповнення документів (заяви та додатків до неї).

Також, з врахуванням постанови КМУ № 996, визначено, що кінцевою датою приймання заяв для участі в установчих зборах є 13.12.2021 року (виходить 12.12.2021).

ГОЛОСУВАЛИ: 

«за» – одноголосно.

ВИРІШИЛИ:

1. Встановити наступні критерії для ІГС та делегованих представників для участі в установчих зборах:

- до складу громадської ради можуть бути обрані представники ІГС зі статусом юридичної особи, а також профспілки Івано-Франківської області та дорадчі інституції при органах місцевого самоврядування, створені відповідними рішеннями установ, установчі документи яких приведені у відповідність до норм постанови Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 №440, зареєстровані не пізніше 2019 року та здійснюють діяльність в Івано-Франківській області,

- діяльність ІГС повинна бути пов’язана з економічною, юридичною, податковою сферами та міжнародною діяльністю у вищевказаних сферах,

- незалежно від організаційної структури ІГС та наявності у нього  відокремлених підрозділів, філій, місцевих організацій тощо, до складу громадської ради може бути обраний лише один представник такої  ІГС;

- до складу громадської ради не можуть бути обрані:

представники пов’язаних інститутів громадянського суспільства (два і більше ІГС, які  мають одного і того ж керівника чи спільних членів керівних органів тощо);

представники ІГС, які є народними депутатами України, депутатами місцевих рад, посадовими особами органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, військові.

2. Секретарю Ініціативної групи не пізніше 27.11.2021 року оприлюднити на офіційному порталі ГУ ДПС в Івано-Франківській області повідомлення про формування нового складу громадської ради, критерії відбору для ІГС та їх делегованих представників для участі в установчих зборах (з врахуванням прийнятих Ініціативною групою рішень), а також дату та місце проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, електронну адресу та номер телефону відповідальної особи, зразки заповнення документів (заяви та додатків до неї).

3. Прийом документів від інститутів громадянського суспільства здійснювати через секретаря Ініціативної групи на паперових носіях до ГУ ДПС в Івано-Франківській області: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 20, каб. 313 та в електронному вигляді (на флеш-носіях) до 13.12.2021 року.

З питання 4 порядку денного

ВИСТУПИВ: Голова Ініціативної групи Микитка Геннадій, який запропонував провести друге засідання Ініціативної групи не пізніше 23.12.2021 року.

ГОЛОСУВАЛИ: 

«за» – одноголосно.

ВИРІШИЛИ:

Провести друге засідання Ініціативної групи не пізніше 29.12.2021 року.

Голова Ініціативної групи Микитка Геннадій підбив підсумки та закрив засідання.

 

Голова Ініціативної групи                                         Геннадій МИКИТКА

 

Начальник відділу

Інформаційної взаємодії                                             Мар'яна МОРОЗ