Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про етичні норми поведінки держслужбовців та як запобігти потенційному конфлікту інтересів? В Снятинській ДПІ відбулося навчання на антикорупційну тематику

опубліковано 29 квітня 2024 о 08:38

Про основні аспекти та положення антикорупційного законодавства розповідали снятинським податківцям працівники відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС в Івано-Франківській області під час чергового навчання. Насамперед працівникам нагадали основні норми законів, які стосуються уникнення конфлікту інтересів, а також розповіли, хто та за яких обставин може стати учасником такого конфлікту та як його законодавчо врегулювати.

Також головний державний інспектор відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Фільварок вкотре нагадала присутнім про необхідність подавання е-декларацій про доходи держслужбовців та детально ознайомила з випадками, коли у працівників виникає додатковий обов’язок подання такої декларації, до прикладу, у випадку звільнення з роботи.

Також податківцям Снятинської ДПІ наголосили на необхідності дотримання норм поведінки, які регламентуються етичним кодексом держслужбовців. Як зауважив начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Сергій Макаренко, працівники держслужби завжди повинні пам’ятати, що забезпечення прозорих та чесних стосунків між державою й громадськістю напряму залежить від відкритості та сумлінності у професійній діяльності кожного з них.