Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Якщо у держслужбовця виник конфлікт інтересів. В обласній податковій службі відбулося навчання для її працівників

опубліковано 24 травня 2023 о 16:12

За яких обставин у держслужбовця може виникнути конфлікт інтересів та як його врегулювати? Про це під час чергового навчання дізналися працівники Головного управління ДПС в Івано-Франківській області. 

Проведення тренінгів на предмет знання антикорупційного законодавства в обласній податковій службі відбувається на постійній основі, адже, як стверджує головний державний інспектор відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в Івано-Франківській області Назарій Клюфінській, порушенню краще запобігти, аніж боротися з його наслідками. Слід пам’ятати, що на державних службовців, в тому числі на працівників податкової служби, покладено  надзвичайно важливі функції щодо виконання завдань державної політики. Саме тому надважливо, особливо сьогодні, в умовах військового стану, не допустити чиновниками зловживання повноважень для вирішення особистих інтересів чи інтересів третіх осіб.

Відтак, тема тренінгу “Поняття конфлікту інтересів, його запобігання врегулювання в органах ДПС” була доволі актуальною. Спікер заходу ГДІ Олександра Фільварок детально зупинилися на видах конфлікту, його складових та умовах виникнення, а також шляхах його врегулювання. Закцентувала увагу присутніх і на відповідальності, яка чекає на держслужбовців за приховування інформації про можливі конфлікти інтересів або ж за ігнорування шляхів його врегулювання.

Корисним для учасників навчання стали розгляд та обговорення змодельованих прикладів виникнення конфлікту інтересів у держслужбовця та подальший механізм його дій у такій ситуації. 

Загалом навчання відбулося у форматі конструктивного діалогу, під час якого працівники ДПС в області мали змогу отримати вичерпні відповіді на свої запитання. А для тих, хто з об’єктивних причин не зміг бути присутнім на тренінгу, фахівці відділу з питань запобігання та виявлення корупції запропонували долучитися до он-лайн навчання на платформі Zoom, яке відбудеться уже наступного дня.