Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запобігання корупції в Івано-Франківській ДПС є одним із першочергових завдань

опубліковано 10 червня 2020 о 09:14

Запобігання корупції в Івано-Франківській ДПС є одним із першочергових завдань підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. Співробітники підрозділу здійснюють комплексне поєднання профілактичних, попереджувальних та правових заходів, спрямованих як на безумовне дотримання норм чинного антикорупційного законодавства, так і на усунення причин та умов, що створюють сприятливе підґрунтя для вчинення корупційних правопорушень у сфері службової діяльності.

Так, впродовж січня-травня цього року фахівцями відділу з питань запобігання та виявлення корупції проведено 30 навчальних лекцій для працівників ГУ ДПС в області, вжито 576 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги працівникам ГУ ДПС в області заповненні декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Також, підрозділом у 17 випадках вжито заходів щодо запобігання та усунення конфлікту інтересів та розглянуто 1 повідомлення щодо причетності посадових осіб ГУ ДПС в області до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень. За результатами розгляду повідомлення, викладена інформація не знайшла свого підтвердження.

Окрім того, фахівці відділу проводять індивідуальні консультації працівників служби, під час яких роз'яснюють норми антикорупційного законодавства.