Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для податківців Прикарпаття проведено 178 профілактичних заходів з питань запобігання та виявлення корупції

опубліковано 08 квітня 2020 о 09:44

Впродовж І кварталу 2020 року відділом з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС в Івано-Франківській області з метою недопущення та завчасного виявлення проявів корупції серед податківців Івано-Франківщини проведено 178 профілактичних та роз’яснювальних заходів. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, працівниками відділу з питань запобігання та виявлення корупції проведено 14 навчальних заходів (лекцій) та організовано 148 роз’яснювальних заходів для працівників податкової служби області та надано методичну та консультаційну допомогу з питань дотримання корупційного законодавства.

Крім того, відповідно до статті 28 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 № 1700-VII із змінами стосовно 16 посадових осіб проведено заходи зовнішнього та самостійного врегулювання конфлікту інтересів.

Водночас, проведено перевірку одного повідомлення щодо можливої причетності посадових та службових осіб ГУ ДПС в області до вчинення корупційних діянь або пов’язаних з корупцією правопорушень. Однак дане повідомлення не знайшло свого підтвердження.

Нагадаємо, до Закону України «Про запобігання корупції» внесено зміни, якими встановлено, що декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які подаються за минулий рік до 1 квітня, у 2020 році суб’єкти декларування можуть подати до 1 червня.

Вказані зміни передбачені Законом України від 17.03.2020 року № 530 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Також законом передбачено, що суб’єкти декларування, які у період до 1 червня 2020 року не мали можливості подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачену абзацом першим частини другої статті 45 цього Закону, або повідомлення про суттєві зміни у майновому стані відповідно до статті 52 Закону у зв’язку із встановленням на території їх проживання карантинно-обмежувальних заходів, звільняються від відповідальності за несвоєчасне подання такої декларації чи повідомлення у зазначений період.