Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для податківців Прикарпаття проведено 119 профілактичних заходів з питань запобігання та виявлення корупції

опубліковано 11 березня 2020 о 09:01

Відділом з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в Івано-Франківській області впродовж двох місяців 2020 року проведено 119 профілактичних та роз’яснювальних заходів з метою недопущення та завчасного виявлення проявів корупції серед податківців Івано-Франківщини. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, працівниками відділу з питань запобігання та виявлення корупції проведено 12 навчальних заходів (лекцій) та організовано 85 роз’яснювальних заходів для працівників податкової служби області та надано методичну та консультаційну допомогу з питань дотримання корупційного законодавства.

Крім того, відповідно до статті 28 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 № 1700-VII стосовно 12 посадових осіб проведено заходи зовнішнього та самостійного врегулювання конфлікту інтересів.

Водночас, проведено перевірку одного повідомлення щодо можливої причетності посадових та службових осіб ГУ ДПС в області до вчинення корупційних діянь або пов’язаних з корупцією правопорушень. Однак дане повідомлення не знайшло свого підтвердження.

Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 45 Закону посадові особи органів податкової служби, які є державними службовцями, зобов’язані до 1 квітня 2020 року подати річну декларацію, за минулий рік, заповнивши її на офіційному веб-сайті НАЗК.

Державні службовці, які припинили діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подають декларацію, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, а також подають декларацію, за минулий рік наступного року після припинення діяльності.

Водночас, відповідно до статті 50 цього Закону, починаючи з 1 січня 2020 року коло суб’єктів декларування, що зобов’язані повідомляти про суттєві зміни у майновому стані, буде застосовуватись лише до суб’єктів декларування-службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище та суб’єктів декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків.