Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 118 мільйонів гривень податку на нерухоме майно надійшло до місцевих бюджетів Івано-Франківщини

опубліковано 24 червня 2024 о 11:36

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області за січень-травень поточного року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло 117,9 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 18,7 мільйона гривень більше, ніж за відповідний період минулого року. 

З загальної суми податку на нерухоме майно юридичні особи перерахували 63,6 мільйона гривень, і це на 7,2 мільйона гривень більше, ніж торік. Громадяни - власники нерухомості сплатили в місцевий бюджет 54,3 мільйона гривень, що перевищує минулорічні надходження на 11,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, платниками податку на нерухоме майно є юридичні особи та громадяни, які мають у власності житлову та нежитлову нерухомість. 

Юридичні особи, перераховують податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом, які відображають в річній податковій декларації. 

Громадяни зобов’язані сплатити податок на нерухоме майно впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення про нарахування податку. 

У разі виявлення розбіжностей щодо нарахованої суми податку фізичні особи можуть звернутися до Центрів обслуговування платників та провести звірку. Крім того, переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення можна в приватній частині Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua/) або у мобільному застосунку «Моя податкова».