Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті надходження єдиного податку збільшились майже на 56 відсотків

опубліковано 21 червня 2024 о 13:37

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, за 5 місяців п.р. суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів області 753,6 мільйона гривень єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, цьогорічні надходження збільшились на 269,9 мільйона гривень або на 55,8 відсотка.

Із загальної суми сплаченого єдиного податку 241,8 мільйона гривень надійшло від фізичних осіб – підприємців, 30,5 мільйона гривень – від юридичних осіб та 21,6 мільйона гривень – від суб’єктів господарювання, які перебувають на 4 групі.

Нагадаємо, з 01.08.2023 року для підприємців-платників єдиного податку 1 та 2 групи відновлено обов’язок сплати єдиного податку. Право не сплачувати єдиний податок залишилось для ФОПів з тимчасово окупованих територій та з територій бойових дій.  

Платники єдиного податку, які перебувають на І та ІІ групах сплачують податок щомісячно до 20 числа. Для ІІІ групи платників єдиного податку встановлено квартальний звітний період, тому вони сплачують податок протягом 10 календарних днів, що настають за граничним строком подання декларації.