Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло більше 367 мільйонів гривень плати за землю

опубліковано 21 червня 2024 о 10:43

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що за січень-травень 2024 року власники землі та землекористувачі сплатили до місцевих бюджетів Івано-Франківщини 367,3 мільйона гривень земельного податку. Це на 4,8 мільйона гривень більше, ніж торік. 

Із загальної суми надходжень 321,6 мільйона гривень земельного податку перерахували юридичні особи, решта – 45,7 мільйона гривень цього податку сплатили фізичні особи. 

Нагадаємо, плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі. 

Суб’єкти господарювання – юридичні особи самостійно розраховують суму земельного податку в податковій декларації та подають її до податкового органу за місцем знаходження земельних ділянок. 

Громадянам суми земельного податку нараховують контролюючі органи, а сплатити суму земельного податку фізичні особи мають упродовж 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.  

Крім того, ознайомитись з повідомленням-рішенням громадяни можуть в Електронному кабінеті платника або у мобільному застосунку «Моя податкова».