Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники елітних авто сплатили до місцевих бюджетів Івано-Франківщини майже 1,4 мільйона гривень транспортного податку

опубліковано 18 червня 2024 о 16:48

За січень-травень 2024 року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло 1,38 мільйона гривень транспортного податку, що на 591,4 тисяч гривень більше, ніж торік. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Значну частину податку з власників транспортних засобів, а це – 895 тисяч гривень, сплатили до місцевих бюджетів фізичні особи, юридичні особи перерахували 541,6 тисяч гривень цього податку. 

Нагадаємо, що згідно з підпунктом 267.2.1 пункту 267.2 статті 267 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 

Транспортний податок фізичним особам необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення. Юридичні особи перераховують транспортний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.