Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платниками Івано-Франківщини сплачено понад 8 мільярдів гривень податків, зборів та єдиного внеску

опубліковано 04 квітня 2024 о 14:59

Кожен платник податків сплачуючи податки вносить свій внесок в економічну стабільність країни, будуючи майбутнє кожного з нас. Завдяки власній громадянській відповідальності та високій податковій культурі платників податків Івано-Франківської області бюджети всіх рівнів отримали впродовж січня-березня цього року 5,4 мільярда гривень податків, зборів і до Пенсійного фонду 2,7 мільярда гривень єдиного внеску. Про це інформує начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

За її словами, до державного бюджету платники сплатили 3,1 мільярда гривень податків і зборів. Ці кошти становлять 56 відсотків загальної суми сплачених податків і включають в себе найбільші надходження з таких податків як податок на доходи фізичних осіб і військовий збір, ПДВ, рентні платежі за користування надрами та податок на прибуток підприємств. Так, ПДФО склав майже 1,07 мільярда гривень, або 34 відс. надходжень до державного бюджету, ПДВ – 708,3 мільйона гривень, або 23,1 відс., рентні платежі за користування надрами – 536,8 мільйона гривень, або 18,5 відс. та податок на прибуток підприємств – 417,9 мільйона гривень, або 13,6 відсотка.

До місцевого бюджету платники перерахували 2,4 мільярда гривень податків і зборів, що становить майже 44 відсотки у загальній сумі надходжень. З цієї суми, 1,4 мільярда гривень склали податку на доходи фізичних осіб, що складає 58,3 відс. надходжень до місцевого бюджету. Платники спрощеної системи оподаткування сплатили 426,6 мільйона гривень  єдиного податку (17,9 відс.), а власники рухомого і нерухомого майна – 289,1 мільйона гривень податку на майно (12,1 відс.).