Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За користування і оренду земель громади Прикарпаття отримали понад 62 мільйони гривень

опубліковано 22 лютого 2024 о 08:48

В січні цього року до бюджетів територіальних громад Івано-Франківської області надійшло 62,4 мільйона гривень плати за землю. Цьогорічні надходження збільшились на 6,8 мільйона гривень порівняно з січневими надходженнями минулого року. Про це повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільшу суму земельного податку і орендної плати сплатили суб'єкти господарювання – юридичні особи. За січень цього року вони перерахували до бюджетів громад 51,9  мільйона гривень, а це більше на 4,8 мільйона гривень ніж в січні 2023 року.

Фізичні особи поповнили бюджети місцевих громад, сплативши 10,5 мільйона гривень. Сплачені суми земельного податку і орендної плати на 2,1 мільйона гривень перевищує минулорічну сплату.

Звертаємо увагу, що надходження від земельної плати у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад.

Нагадаємо, що фізичні особи (громадяни) – платники плати за землю мають право письмово або в електронній формі звернутися до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації у контролюючих органах або за місцем знаходження земельних ділянок для проведення звірки даних.

Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з плати за землю, в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua або через застосунок «Моя податкова».