Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло понад 34 мільйони гривень податку на нерухоме майно

опубліковано 19 лютого 2024 о 08:41

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що у січні цього року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевих бюджетів Івано-Франківщини 34,4 мільйона гривень. Це на 3,7 мільйона гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.   

З загальної суми надходжень фізичні особи сплатили 11,9 мільйона гривень цього податку, що на 1,8 мільйона гривень більше, ніж торік. Власники нерухомості – юридичні особи спрямували на розвиток місцевих територіальних громад  22,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно, що на 1,9 мільйона гривень більше ніж торік.   

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно є одним з важливих платежів до бюджетів громад. Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості.
Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.