Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Страхувальники Прикарпаття сплатили майже 771 мільйон гривень єдиного внеску

опубліковано 16 лютого 2024 о 10:07

За підсумками січня цього року страхувальники Івано-Франківщини перерахували до Пенсійного фонду України 770,9 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

Єдиний внесок є основним джерелом наповнення фондів соціального страхування. За рахунок цих коштів фінансуються державні соціальні програми, пенсійні виплати, допомога у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності або безробіттям тощо. Своєчасна сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування гарантує громадянам право на соціальний захист. 

Звертаємо увагу, що період роботи зараховується до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Тож несплата єдиного внеску призводить до втрати страхового стажу працівника, необхідного для призначення пенсійних виплат у майбутньому. 

Нагадаємо, що в зв’язку із збільшенням мінімальної заробітної плати із 1 січня 2024 року до 7100 гривень, мінімальний страховий внесок  становить 1562 гривні.