Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Івано-Франківщини сплатили 2,4 мільярда гривень податків та зборів на потреби держави

опубліковано 08 лютого 2024 о 14:42

За перший місяць року економічно активна Івано-Франківщина сплатила до бюджетів всіх рівнів трохи більше 1,64 мільярда гривень податкових платежів, а також 771 мільйон гривень єдиного внеску до Пенсійного фонду. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик. 

Очікувано, основними бюджетоформуючими стали три податкові платежі: податок на додану вартість – 273 мільйони гривень, рентні платежі – 249,3 мільйона гривень та ПДФО+військовий збір – 341,5 мільйона гривень. 

Що ж до місцевих бюджетів області, то в січні 2024 року прикарпатці сплатити до них 744 мільйони гривень. Традиційно найбільше, а це дві третини усіх надходжень ,склав ПДФО – 432 мільйони гривень, затим єдиний податок –170 мільйонів гривень та майнові податки – 97,2 мільйона гривень. 

Враховуючи складні економічні обставини, в яких через повномасштабну війну, розв’язану рф, уже два роки перебуває наша країна, це непоганий старт  нового бюджетного року, який також засвідчує високу податкову культуру та патріотизм наших платників податків, зазначила начальник обласної податкової служби. Ірина Столярик також побажала платникам успішної реалізації бізнес проєктів та планів, та попри всі негаразди не втрачати віру в Перемогу.