Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 2 мільярди гривень податкового боргу сплатили боржники Прикарпаття у 2023 році

опубліковано 30 січня 2024 о 09:35

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, за результатами вжитих заходів із погашення податкового боргу у січні – грудні 2023 року платниками, які перебувають на обліку в податкових органах Івано-Франківщини, до бюджетів усіх рівнів сплачено майже 2 млрд. гривень. З них, до державного бюджету - 1,6 млрд. гривень (в т.ч. з рентних платежів – 1,5 млрд. гривень), до місцевих бюджетів – 376 млн гривень. 

Надходження від заходів стягнення в рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску на загальнобов’язкове державне соціальне страхування за 2023 рік склали 215,7 млн гривень.  

Від реалізації безхазяйного майна за рік, що минув надійшло трохи більше 1 млн грн, з них до державного бюджету - 182,5 тис.грн, до місцевих бюджетів – 845,6 тис.гривень. 

В податковій службі Івано-Франківщини наголошують, що запорукою недопущення податкового боргу є своєчасна сплата податкових зобов’язань з податків, зборів та платежів та правильне заповнення  платіжної інструкції на сплату податків. 

Крім цього, платникам потрібно самостійно та регулярно стежити за наявністю або відсутністю боргу. Зробити це можна за допомогою електронних сервісів ДПС: Електронного кабінету платника (https://cabinet.tax.gov.ua), або мобільного застосунку «Моя податкова».