Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бюджети Прикарпаття отримали понад 20,4 мільйона гривень туристичного збору

опубліковано 25 січня 2024 о 11:23

В 2023 році до бюджетів Івано-Франківської області надійшло 20,4 мільйона гривень туристичного збору. Сума туристичного збору, яка надійшла до місцевих бюджетів створює нові можливості для розвитку туристичної інфраструктури та покращення сервісу для відпочиваючих. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.  

Позитивна динаміка щодо сплати податкового збору відзначається у зв’язку із збільшенням попиту на відпочинок в регіоні протягом 2023 року. Зокрема, у порівнянні з 2022 роком до місцевих бюджетів надійшло майже на 2,5 мільйона гривень більше туристичного збору.

Ставки туристичного збору встановлюються рішенням територіальної громади за кожну добу тимчасового розміщення особи в місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5 % – для внутрішнього туризму та до 5 % – для в’їзного туризму від розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення. 

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця.