Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 38 тисяч звітних документів опрацювали в грудні працівники обласної податкової служби

опубліковано 25 січня 2024 о 08:18

Платники податків Прикарпаття впродовж грудня 2023 року до податкових органів області подали 37,8 тисяч звітних документів, з них 96 відсотків в електронній формі. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області. 

Загалом в оcтанній місяць року відзвітувало 12 тисяч суб’єктів господарювання, в основному звітність стосувалася сплати ПДВ, ЄСВ, акцизного податку, та ін. платежів. 

Електронна форма звітності, нагадують в податковій службі, має ряд переваг над паперовою, це: економія часу, незалежність від місця перебування платника, автоматичне формування архів, оновлення версій документів та ін.

Також в обласній ДПС інформують, що подавати е-звітність можна також і через Електронний кабінет платника податків. В грудні цим сервісом скористалися майже 3,2 тисячі платників Прикарпаття, або ж 27 відсотків від загальної кількості.

В податковій службі нагадують, що за допомогою Електрoнного кабінету у платників податків є можливість не лише надіслати звітність, а й направити запити чи заяви до органів ДПС та отримати необхідні довідки або інформацію. Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою: http://саbinet.tax.gov.ua.