Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 7 мільярдів гривень податкових платежів сплатив релокований на Івано-Франківщину бізнес

опубліковано 26 грудня 2022 о 13:27

На сьогодні податковою службою Івано-Франківщини отримано інформацію про 97 суб’єктів господарювання, які релокувалися з територій, де ведуться бойові дії. Найбільше суб’єктів господаювання, за словами очільниці служби, релокувалося до Івано-Франківської, Калуської та до Коломийської територіальних громад. Про це під час підсумкової пресконференції повідомила начальник ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

Проте, за її словами, про перехід на облік до податкової служби Івано-Франківщини заявили лише 35 суб’єктів господарювання. Наразі такими суб’єктами господарювання уже в цьому році сплачено до бюджету 7,3 млн гривень податкових платежів.

Принагідно керівник обласної податкової нагадала, що релокований бізнес повинен виконати процедуру перереєстрації та відповідно сплачувати податки за новим місцем реєстрації. Тому обласна податкова служба активно співпрацює з обласною військовою адміністрацією та місцевими органами самоврядування з питань обміну інформації щодо підприємств, які уже вирішили чи тільки планують перенести на Івано-Франківщину свої виробничі потужності.

“Ми відкриті до діалогу з релокованим бізнесом, готові надавати консультаційну допомогу як з питань реєстрації чи перереєстрації суб’єктів господарювання, так і застосування інших норм податкового законодавства. Податкова служба проводить систематичні зустрічі з юридичними, фізичними особами, які розгортають підприємницьку діяльність на території нашого краю та спільно вирішуємо проблемні питання, які виникають при переїзді бізнесу. До прикладу, доволі результативною була нещодавно проведена зустріч з БФ «Я Маріуполь», адже податкові фахівці змогли надати відповіді на конкретні запитання кожному учаснику заходу. Тож таку практику ми плануємо провадити й надалі та запрошуємо усіх представників бізнесу до конструктивного діалогу. Гадаю, що спільними зусиллями ми досягнемо паритетних рішень, які дозволять ефективно працювати в нашій області усім суб’єктам господарювання”, - зазначила Ірина Столярик.

Також керівник обласної податкової служби нагадала, що в ГУ ДПС в області діє Комунікаційна платформа – електронна поштова скринька if.ikc@tax.gov.ua, куди можна надіслати звернення та отримати швидку допомогу бізнесу у вирішенні проблемних питань, які виникають у його роботі.