Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року прикарпатці сплатили до бюджету 1,8 мільйонів гривень транспортного податку

опубліковано 21 грудня 2022 о 16:29

За січень-листопад 2022 року прикарпатці сплатили до бюджету 1,8 млн грн транспортного податку. З загальної суми надходжень - юридичні особи перерахували до місцевого бюджету 1,2 млн грн, фізичні особи сплатили 0,6 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, з року випуску яких не більше 5 років, а середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (2 437 500 гривень).

Нагадаємо, що платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за встановленою формою з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Обчислення суми транспортного податку з об’єкта оподаткування фізичних осіб здійснюється податковим органом за податковою адресою (місцем реєстрації) платника податку, зазначеною в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування.

Транспортний податок фізичним особам необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення, а юридичним особам – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.