Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 5 тисяч прикарпатців заявили про своє право на податкову знижку. Наразі їм уже повернуто з бюджету 13 мільйонів гривень

опубліковано 20 грудня 2022 о 08:39

Cтаном на 1 грудня 8114 прикарпатців подали до податкової служби декларації про майновий стан та задекларували 1 мільярд 876 мільйонів гривень доходів, що на 413,2 мільйони більше ніж торік. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Більша чистина, а це 5050 декларацій, місцевими громадянами подавалася з метою реалізації свого права на податкову знижку. Відтак, з бюджету  із задекларованих до повернення 17,5 мільйонів гривень, платникам податків уже повернуто 13,2 мільйони гривень.

В податковій службі нагадують, що згідно зі ст.14 Податкового Кодексу України, податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів-фізичних осіб або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподаткованого доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Кодексом.