Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок платників Прикарпаття у розвиток краю – 9 мільярдів гривень

опубліковано 07 грудня 2022 о 08:00

За 11 місяців року платники Івано-Франківщини сплатили трохи більше 9 мільярдів гривень податків та зборів до бюджетів місцевих громад, а це на 2,2 мільярди більше, аніж торік за аналогічний період. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області

Основним бюджетоформуючим податком місцевих бюджетів традиційно є ПДФО – з початку року прикарпатці сплатили 6,5 мільярдів гривень податку з офіційних доходів та перевершили минулорічні показники на 2 мільярди гривень. Платники єдиного податку області внесли також чималу лепту на потреби громад – сплатили 970 мільйонів гривень, що більше на 74 мільйони гривень ніж торік.

Також 764 мільйони гривень надійшло на потреби громад від сплати майнових податків, а це: 618 мільйонів гривень земельного податку, 144 мільйони гривень податку на нерухоме майно та майже 2 мільйони гривень транспортного податку.

Окрім того, платники податків сплатили 301,4 мільйони гривень рентних платежів за користування надрами, що майже втричі більше, ніж за 11 місяців того року.

Поповнилися місцеві бюджети впродовж січня-листопада 2022 року також на 181 мільйон гривень від сплати екологічного податку, на 168 мільйонів гривень від сплати акцизного податку та інших обов’язкових податкових платежів та зборів.