Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 5 мільярдів гривень рентних платежів – внесок прикарпатських платників до бюджету країни

опубліковано 17 листопада 2022 о 15:41

З початку року за користування надрами для видобування корисних копалин, нафти, газу та використання лісу, води, надр, радіочастотних ресурсів прикарпатські платники податків до бюджетів всіх рівнів сплатили 5,3 мільярди гривень рентних платежів. В порівнянні із минулорічними надходженнями, цьогорічна сплата зросла майже вдвічі – на 2,8 мільярдів гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільша сума рентних платежів до зведеного бюджету традиційно надійшла від платників за користування надрами, а це майже 5 мільярдів гривень до дежавного бюджету та, відповідно, – 275 мільйонів гривень до місцевого.

Лісогосподарські підприємства області та лісокористувачі перерахували до місцевого бюджету впродовж згаданого періоду 38,4 мільйонів гривень рентної плати, а до державного – 9,6 мільйонів гривень. Як зазначають у податковій службі, цього року надходження рентної плати, у порівнянні з минулим, дещо знизилися. Це зумовлено зокрема й зменшенням обсягів виписки лісорубних квитків у зв’язку з запровадженням воєнного стану.

Також поповнилися бюджети й за рахунок сплати ренти за спеціальне використання води. На потреби тергромад області та на загальні державні  платниками сплачено по 8 мільйонів гривень  платежів.

За можливість користування радіочастотним ресурсом України платники Прикарпаття сплатили до держбюджету 324 тисячі гривень.