Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті збільшилась кількість працевлаштованих осіб

опубліковано 26 липня 2021 о 14:48

На Прикарпатті значно збільшилась кількість офіційно  працевлаштованих осіб. Так, у червні 2021 року суб’єктами господарювання працевлаштовано 8408 осіб. Як  повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, це на 1390 осіб  більше,  як в травні місяці.

Узаконення трудових прав такої кількості «тіньових» працівників стало можливим завдяки спільним заходам ДПС, Держпраці та інших контролюючих органів у напрямі детінізації ринку праці.

Також, задля підвищення рівня заробітної плати, протягом звітного періоду на комісії, створеній спільно з органами влади, було заслухано  керівників 420 юридичних осіб та 460 фізичних осіб-підприємців. Результатом роботи фахівців  є щомісячна сплата понад 540 млн грн єдиного внеску, 519 млн  грн податку на доходи фізичних осіб  та  38 млн грн військового збору.

Податківці області інформують, що кожен працівник має право перевірити добропорядність свого працедавця щодо сплати податків з нарахованої зарплати. Для цього варто звернутися до Центру обслуговування платників за своїм місцем реєстрації із заявою про отримання довідки про суми-джерела  виплачених доходів та утриманих податків. Також, отримана від органів ДПС інформація може слугувати для подальшого оскарження дій працедавця, якщо виявиться, що він ігнорував права найманих осіб та ухилявся  від оподаткування.