Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті на 62 відсотки зросла сплата податку на додану вартість

опубліковано 23 липня 2021 о 08:21

Як інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, цьогоріч прикарпатські суб’єкти господарювання сплатили до державного бюджету 1,1 млрд грн податку на додану вартість. Зокрема, юридичними особами сплачено до бюджету 1,1 млрд грн податку на додану вартість та 36,5 млн грн податку сплатили фізичні особи-підприємці. В порівнянні із минулим роком збір ПДВ в області зріс на 61,7 відсотка.

В той же час, з початку цього року платникам Прикарпаття відшкодовано з бюджету 409,8 млн грн податку на додану вартість.  

У відомстві зазначають, якщо підприємство не маніпулює з показниками податкової звітності та не вчиняє ризикових операцій, що можуть слугувати мінімізації податкових платежів, то такий платник отримує бюджетне відшкодування у строки, визначені нормативно-правовими актами. Зокрема, в області переважну частину заявлених сум ПДВ прикарпатські платники отримують за результатами камеральних перевірок.

Довідково: станом на 01.07.2021 року на Івано-Франківщині всього зареєстровано 4499 платників ПДВ, в тому числі 3816 – юридичних осіб та 683 – фізичних.