Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До зведеного бюджету Прикарпаття сплачено понад 359 мільйонів гривень податку на прибуток

опубліковано 10 червня 2020 о 15:09

Суб’єкти господарської діяльності Івано-Франківщини впродовж січня-травня 2020 року перерахували до зведеного бюджету 359,3 мільйона гривень податку на прибуток, що на 70,2 мільйона гривень більше, ніж за відповідний період 2019 року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, до державного бюджету надійшло майже 322 млн грн, а місцеві бюджети отримали 37,3 млн грн податку на прибуток податку. Найбільші надходження податку на прибуток до державного бюджету забезпечили платники податків, які обліковуються в Івано-Франківському управлінні – 131,2 млн грн, від платників Калуського управління надійшло понад 48,1 млн грн, від суб’єктів господарювання Тисменицького управління – 25,0 млн гривень.

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено ст.137 Податкового кодексу України. Податок нараховується платником самостійно за ставкою 18 відсотків. Податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств є календарний квартал, півріччя, три квартали та рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком.

Платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого податковим кодексом для подання податкової декларації.