Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті обсяг виторгів проведених через РРО/ПРРО зріс на 33 відсотка

опубліковано 12 червня 2024 о 14:11

Начальник ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик на пресконференції знову звернула увагу бізнесу на важливість використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) як ключового елементу у створенні прозорої та стабільної фінансової системи України. Від серпня 2023 року суб’єкти господарювання зареєстрували 12,2 тисячі нових касових апаратів. На сьогодні в області функціонують майже 28 тисяч РРО та програмних РРО (ПРРО). Завдяки цьому в травні обсяг проведених через РРО/ПРРО виторгів досяг 9,8 мільярда гривень, що на 33% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Проте, під час 820 фактичних перевірок було виявлено численні порушення, зокрема, невидача розрахункових документів за проданий товар чи отриману послугу або видача документів невстановленого зразка. За результатами цих перевірок накладено штрафи на суму 22 мільйона гривень.

Також під час перевірок виявлено значну кількість неоформлених працівників, особливо у сфері пасажирських перевезень – 1163 неоформлених працівники були виявлені під час 39 перевірок.

Таким чином, впровадження та використання РРО, належне оформлення працівників, а також своєчасна сплата податків є невід'ємними елементами для забезпечення прозорості фінансової системи та дотримання податкового законодавства, що, у свою чергу, сприяє економічній стабільності та розвитку регіону.