Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами документальної перевірки суб’єкт господарювання сплатив до бюджету майже 1,3 мільйона гривень

опубліковано 12 березня 2024 о 11:28

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що в лютому 2024 року завершено документальну перевірку ПАТ «Н», за результатами якої донараховано до бюджету 1,3 мільйона гривень, зменшено від’ємне значення з ПДВ на 1,4 мільйона гривень та від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 7,3 мільйона гривень. 

В ході проведення перевірки податківцями встановлено, що суб’єктом  господарювання безпідставно включено до складу адміністративних витрат вартість юридичних послуг, наданих ТОВ «Т», оскільки в структурі платника передбачено юридично-договірний відділ, функції якого, згідно положення про відділ, за своїм змістом є аналогічними до змісту вищезазначеного укладеного договору про надання юридичних послуг. Крім цього, надані для перевірки акти здачі-приймання послуг не містили інформації стосовно змісту наданих послуг, докладного опису виконаних завдань, якісних характеристик, конкретного персонального підходу до виконання завдань та обґрунтувань формування вартості таких послуг відповідно до договірних правовідносин, що є порушенням п. 1, п. 2 ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні». 

З зазначеної причини платником безпідставно включено до складу податкового кредиту суми ПДВ з юридичних послуг від ТОВ «Т» на 1,4 мільйона гривень.

Окрім цього, при визначенні суми податкового зобов’язання з орендної плати за земельні ділянки платником не було враховано змінену рішенням місцевої ради нормативно грошову оцінку земель, що перебувають у користуванні (власності) товариства, в результаті чого було занижено грошове зобов’язання з орендної плати за земельні ділянки на 1,2 мільйона гривень.

Платник погодився з результатами перевірки та сплатив до бюджету донараховану суму – 1,3 мільйона гривень. В зв’язку зі сплатою платником донарахованого податкового зобов'язання протягом 30 календарних днів нараховані штрафні санкції в сумі 311,5 тисяч гривень скасовано.