Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діяльність в обхід норм податкового законодавства вартувала одному з підприємств Івано-Франківщини три мільйони гривень податкових зобов’язань та штрафних санкцій

опубліковано 14 березня 2023 о 10:56

Під час перевірки одного з підприємств області працівники податкової служби виявили ряд порушень податкового законодавства та відповідно донарахували до сплати податкові зобов’язання та штрафні санкції на загальну суму 2,9 мільйони гривень.

Зокрема, під час перевірки встановлено факт завищення підприємством податкового кредиту з ПДВ на суму 306,5 тисяч гривень шляхом включення до його складу сум податку на додану вартість, які не були підтверджені зареєстрованими в Єдиному реєстрі податковими накладними. Як наслідок, окрім податку податківцями донарахована ще й штрафна санкція у сумі 78,6 тисяч гривень. 

Також за час проведення контрольно-перевірочної роботи працівниками обласної податкової служби було встановлено, що платником не зареєстровано в ЄРПН податкові накладні з постачання товарів/послуг контрагентам та не складено і не зареєстровано податкові накладні на операції, що оподатковуються за нульовою ставкою, в зв’язку з чим винесено податкове повідомлення - рішення на загальну суму майже 2,4 мільйони гривень.

Крім того, в порушення Податкового кодексу України підприємство не подало до податкового органу повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням  (форма №20-ОПП), які використовувались підприємством в господарській діяльності, в зв’язку з чим винесено податкове повідомлення-рішення на суму 179,5 тисяч гривень.

До речі, донараховані суми уже сплачені до бюджету в повному обсязі.