Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 10 мільйонів гривень за порушення податкового законодавства донарахували бізнесу Прикарпаття податківці

опубліковано 06 лютого 2023 о 14:09

За перший місяць року податківці провели 24 документальні перевірки суб’єктів господарювання - юридичних осіб, за результатами яких донараховано 7 мільйонів гривень податкових зобов’язань, а також упереджено бюджетне відшкодування з ПДВ на суму 4,9 мільйони гривень та зменшено його від’ємне значення на 0,5 мільйона гривень. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Окрім того, в січні 2023 року працівники обласної податкової служби провели 96 фактичних перевірок та донарахували до сплати за виявлені порушення 2,7 мільйони гривень.

Загалом, за результатами усіх проведених впродовж січня перевірок, місцевий бізнес уже сплатив до бюджету 3,3 мільйони гривень.

В податковій службі нагадують, що в зв’язку із введенням відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 воєнного стану були зупинені розпочаті планові та позапланові документальні і фактичні перевірки, а також перенесено терміни початку проведення нових перевірок та оформлення матеріалів уже завершених перевірок і винесення податкових повідомлень-рішень. Однак, Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» було відмінено мораторій на проведення фактичних перевірок. Також, відповідно до Закону України від 12 травня 2022 року № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану відмінено мораторій на документальні перевірки з підстав, визначених пп. 78.1.7 (ліквідація) та 78.1.8 (від’ємне значення з ПДВ більше 100,0 тис. грн. та бюджетне відшкодування), а також відновлено оформлення матеріалів та проведення таких перевірок.