Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щоб перевірити правильність нарахування податку на нерухомість платники податків завітали до Тисменицької ДПІ

опубліковано 10 червня 2024 о 15:59

Начальник Тисменицької ДПІ Олександра Гайдей під час зустрічі з платниками податків розповіла про порядок нарахування податку на нерухоме майно та відповіла на запитання, які у них виникли після отримання податкового повідомлення-рішення.

Як зазначила посадовиця, оподаткуванню підлягає нерухомість, площа якої перевищує 60 кв. метрів для квартири/квартир незалежно від їх кількості, 120 кв. метрів - для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості та 180 кв. метрів – якщо у власності є різні типи об’єктів житлової нерухомості.

Обчислення суми податку здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості виходячи із загальної площі кожного з об’єктів нежитлової нерухомості та відповідної ставки податку та до 1 липня разом з детальним розрахунком суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються платнику податку. 

За словами Олександри Гайдей, для зручності платників ДПС запроваджено електронні сервіси, за допомогою яких, не відвідуючи податкову, можна переглянути повідомлення-рішення та сплатити нараховану суму податку.

Крім цього, розповіла, як за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова» дізнатись про відсутність чи наявність податкового боргу, отримати довідку про суми сплачених податків і зборів чи подати податкову декларацію, в тому числі для отримання податкової знижки.

Також під час зустрічі керівник інспекції звернула увагу на правильність заповнення платіжної інструкції на сплату податків.