Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року понад 4600 прикарпатців скористалися правом на отримання податкової знижки

опубліковано 13 жовтня 2023 о 10:36

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що з початку року 4603 прикарпатці скористалися правом на отримання податкової знижки й задекларували до повернення з бюджету 18,1 мільйон гривень податку на доходи фізичних осіб. В основному мешканці Прикарпаття, декларували витрати на навчання або навчання членів сім’ї першого ступеня споріднення та витрати на іпотечне кредитування. 

Для отримання податкової знижки громадянину необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та копії документів для підтвердження витрат. Зокрема: копію паспорта та ідентифікаційного номера, копію договору, згідно з яким здійснювалася оплата (договір довгострокового страхування життя, договір недержавного пенсійного забезпечення, пенсійний контракт з недержавним пенсійним фондом тощо), копії документів, що підтверджують витрат та реквізити банківського рахунку, на який будуть повернуті кошти. 

Таку декларацію  за минулий рік громадяни можуть подати до податкового органу до 31 грудня 2023 року у будь-який зручний для себе спосіб, зокрема в електронній формі через Електронний кабінет платника. 

Для спрощення процедури декларування доходів для громадян Державною податковою службою України запроваджено новий сервіс – предзаповнення декларації про майновий стан і доходи, який доступний в Електронному кабінеті. Скористатися зазначеним сервісом також можуть особи, які мають право на податкову знижку.