Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці на семінарі розповіли калуським платникам про подання звітності та інші актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 09 березня 2023 о 15:35

Нещодавно в Калуській ДПІ відбувся семінар, на якому заступник начальника Калуської ДПІ Головного управлінні ДПС в Івано-Франківській області Ольга Будзан розповіла платникам про електронні сервіси ДПС, про порядок формування і  подання звітності за допомогою Електронного кабінету платника та інші актуальні питання податкового законодавства.

Посадовець наголосила на обов’язкове оформлення працедавцями трудового договору з найманим працівником та виплатою заробітної плати на рівні не нижчому ніж встановлено законодавством.

Крім того, податківець зазначила, що громадяни, які у минулому році отримували доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані до 1 травня п.р. подати декларацію про майновий стан і доходи, а також детально розповіла, які саме доходи підлягають обов’язковому декларуванню.

Нагадала Ольга Будзан і про застосування підприємцями – платниками єдиного податку РРО або ПРРО у разі проведення готівкових розрахунків, і про обов’язкове застосування платіжних терміналів суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність в населених пунктах з чисельністю більше 25 тисяч осіб. 

При цьому зауважила, що платники єдиного податку 1 групи та суб’єкти господарювання, які отримують кошти на розрахунковий рахунок мають право не застосовувати РРО чи ПРРО.