Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 9 тисяч прикарпатців подали торік декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 12 січня 2023 о 13:57

Впродовж 2022 року 9328 мешканців Івано-Франківщини подали до податкової служби декларацію про майновий стан та доходи, які вони отримали в 2021 році. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області. Загалом прикарпатці за час деклараційної кампанії 2022 задекларували 2,1 мільярди гривень, що на пів мільярда більше аніж в попередньому періоді. Наразі із задекларованих доходів платниками до бюджету уже сплачено 82,5 мільйонів гривень ПДФО та 9,7 мільйонів гривень військового збору.

Із числа декларантів 77 громадян області задекларували доходи, отримані в 2021 році, розмір яких сягнув 1 мільйона гривень, загальна сума задекларованих статків склала 749,8 мільйонів гривень, відтак до сплати нараховано 66 мільйонів гривень ПДФО та 6,4 мільйони гривень військового збору.

Більша чистина, а це 6068 декларацій, місцевими громадянами подавалася з метою реалізації свого права на податкову знижку. Відтак, з бюджету із задекларованих до повернення 20,8 мільйонів гривень, платникам податків уже повернуто 16,3 мільйони гривень.

В податковій службі нагадують, що уже стартувала деклараційна кампанія 2023 та зазначають, що Міністерство фінансів України наказом від 17.05.2022 № 143, який набрав чинності з 1 січня 2023 року, затвердило нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи. Зокрема, форма Декларації отримала нові додатки:

-         Додаток Ф4 – розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта(ів) нерухомого та/або рухомого майна;

-         Додаток МПЗ – розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік, що розраховується фізичним особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.